Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори пред "Тема спорт" във връзка с възможността Люпко Петрович да стане съветник на ръководството, както и за предстоящите двубои със Славия и Лудогорец.

"Люпко е признат и уважаван навсякъде, където е работил. Дали Петрович ще започне в ЦСКА, това си е въпрос между него и г-н Ганчев. Люпко е работил в България, всички го знаем.

Когато си добър професионалист си признат навсякъде и постоянно те търсят - без значение дали си стругар, фрезист или футболен специалист. Само министрите никой не ги иска.

Люпко е признат като треньор, отделен е въпросът в какъв стил би работил в ЦСКА. Но аз съм убеден, че той може да помогне на клуба, по отношение на футболната страна", каза Пенев.

"Предстои тежък мач със Славия. Назад 6 годините двубоите с този отбор са били приятни. В последно време се получават доста оспорвани срещи, които не са много резултатни, а Славия често ни затруднява значително.

Очаквам минимален успех за ЦСКА на "Васил Левски". На този етап играем без грешка срещу по-скромните като точков актив отбори, да се надяваме, че тенденцията ще се запази", добави Стратега от Мировяне.

"Следващият сблъсък с Лудогорец също ще е доста интересен, но нека първо мине Славия и тогава да мислим за него. Трябва и арбитрите да са 50 на 50, а не да имат симпатии към един отбор. Да носят фланелки с неутрални цветове, а не, да кажем, зелени екипи", заяви още Пената.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019