АНКЕТА: Как ще завърши дербито ЦСКА - Левски?

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори за "Тема спорт" за вечното дерби днес. В типичния си стил той направи няколко любопитни коментара и прогнози за мача.
 
"Това е старо дерби. Датира почти от толкова време, колкото са моите години. Само да не напишете, че съм на сто (смее се). Всеки симпатизант на двата отбора ще е на трибуните или пред екраните. Ние като фенове, пък и ръководствата искаме да видим малко по-хубава игра.
 
Аз съм сигурен, че ще се сгреем. Дербито ще ни стопли така, че ще цъфнат и по-късните дървета", каза Пената.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)
 
"Как очаквам да завърши мачът? Най-много от всички аз очаквам добър резултат. 1:0 или пък 2:0. Само да не объркам знака да не дам предимство на другия отбор. Може и 1:1 да е, но вярвам, че ще победим. Ще е интересно. Това е ключов мач за сезона и на ЦСКА, и на Левски", допълни Стратега от Мировяне.
 
Той подкрепи своя племенник Любо Пенев в критиките му към съдийството. "Всеки рефер има право на определен процент грешки, които приемаме, че са нормални и се дължат на човешкия фактор.
 
Аз обаче смятам, че в мачовете на ЦСКА съдиите вече си прескочиха лимита от грешки. Вече не е нормално това, което става. Виждаме как се свири не само в първенството, но и на четвъртфинала и на полуфинала за купата. Всичко е от ясно по-ясно", каза още Пената.
 
"В България обичаме футбола. Всеки фен се радва да гледа Барса, Реал, Милан... Но за нас дербито ЦСКА - Левски си е друга бира. Цяла Европа, пък и по другите континенти знаят какво представлява публиката на ЦСКА. Така че играчите имат задължение пред привържениците да се покажат в най-добрата си светлина и да победят", допълни Пенев.
 
"В тази схема на първенството всеки мач е ключов. В шестицата има малка разлика между отборите. Всяка среща е най-отговорната, защото са през няколко дни и нямаш право на отпускане. Още повече ЦСКА, предвид че изостава малко от върха", завърши Димитър Пенев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019