Кирил Десподов сподели мнението си за мача с Рига, който ЦСКА спечели след изпълнение на дузпи и се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа. Нападателят пропусна от бялата точка малко преди края на редовното време. 

"Тежко ми е, защото можех да реша мача много по-рано. Ако бяхме отпаднали, щях да поема цялата отговорност. Това, че съм на 21 години, не ме оправдава. Вече имам доста мачове зад гърба си, така че възрастта не е извинение. Изработих си дузпата, взех топката и мислех, че ще вкарам. Поздравления на вратаря за спасяването. И при втората бях сигурен, че ще отбележа, и съм доволен, че го сторих", коментира Десподов пред Диема Спорт.

"Рига игра много дефанзивно. Вкараха ни от един корнер. Знаехме как ще играят. Не бяхме изненадани, но наистина много тежък мач - 120 минути тичане. Липсва ни централен нападател, но ние трябва да се абстрахираме от това. Ще видите новия ни нападател, той е много добър. Феновете са страхотни и им се извинявам, че не реших мача още в 88-aта минута”, каза Десподов.

Националът ще пропусне първата среща от новия сезон в Първа лига, която е в неделя (22 юли) от 20:45 часа на "Армията" срещу Локомотив (Пловдив). Десподов е наказан за двубоя, но не пропусна да подчертае, че новият нападател в ЦСКА Мауридес му е направил отлично впечатление на тренировките и ще оправдае очакванията на феновете.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019