Бразилецът Густаво Бусато е пред договор с ЦСКА. 28-годишният вратар сам се похвали, че лети към София, за да премине прегледи и да подпише с "армейците". Оказа се, че бивш футболист на Литекс съдейства за преминаването му в ЦСКА. 

Бусато пристига в България заедно с Родриго Галато (на снимката вляво), който му е агент. Галато е известен от престоя си в Ловеч, след като пази вратата на Литекс през 2010 година.  

Гласеният за ново попълнение на ЦСКА Бусато e доста загадъчен футболист. Някои дори побързаха да го определят като менте. 

БЛИЦ СПОРТ разкрива кой всъщност е Бусато:

Той е на 28 години, за последно е бил част от Итуано - клуб от четвъртото ниво на футбола в Бразилия. 

Продукт е на школата на един от местните грандове - Гремио. Бусато обаче има само един записан мач в елита на Бразилия - Серия "А". През 2014 година пази вратата на Гремио при загубата с 0:1 от Атлетико Паранензе. Родният му клуб го преотстъпва в други отбори, като в последния му Итуано дори е бил резерва.  

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Бусато няма записан официален мач през настоящата година. За последно е пазил на 24 ноември 2018-а - за предишния си клуб - Сампайо Корея (при загуба с 0:2 от Крисиума). Във визитката на потенциалното ново попълнение на ЦСКА има доста отбори, през които е минал - Америка РН, Наутико, Апаресиденсе и други. 

Има кратък престой и в Европа. През 2016 година се озовава във втора дивизия на Полша, подписвайки с Подбескидзе, но не изиграва нито един официален мач. И след едва два месеца в този отбор е отпратен. Сега Бусато очевидно ще направи нов опит "да захапе" в Европа - с екипа на ЦСКА.

С екипа на Подбескидзе:

При представянето му в Сампайо Корея: 

Бусато с половинката си:

В YouTube има няколко клипчета с негово участие от малкото му мачове в кариерата до момента: