Когато фактите говорят, всички трябва да мълчат. И да аплодират заслужилия. А Бербатов заслужи овациите, след като уважи празника на ЦСКА. Той беше там, редом до големите Христо Стоичков и Димитър Пенев. По този начин Бербо се доближи до тима, откъдето проходи в големия футбол. Доближи се и до феновете, които го бяха разлюбили поради няколко причини през миналото лято. Митко в случая предпочете да действа, а не да говори и да се обяснява в любов или в нещо друго. Просто дойде на Националния стадион, слезе от хеликоптера като победител и стана част от празника на ЦСКА. Всъщност, той винаги ще си остане част от историята на клуба. Преди го укорявахме, че не се интересува от случващото се на „Армията”, но явно си е взел поука.

Жестът му в същото време сложи край на една огромна спекулация – че Бербатов не приема ЦСКА, че симпатизира на 1948. Сложи край и на мълвата, че „Армията” е нещо минало и забравено за него. За да не се пръкват обаче нови приказки и слухове, Митко ще трябва да се доближи още повече до Борисовата градина. Било с някаква идея, било с проект, било просто с кратка публикация във Фейсбук, свързана с ЦСКА.

Иначе празникът в събота се получи. Какво се получи, беше си попадение отвсякъде! Такъв, какъвто не видяхме в нито една от предишните юбилейни години. Напук на всички прогнози на стадиона се стекоха над 25 000 души. И бъдете сигурни, че по трибуните нямаше да има свободни места, ако ЦСКА бе кандидат за титлата, ако мачът беше решителен за първото място. Но това е друга тема. Важното е, че даже и да завърши сезона без трофей, ЦСКА го има. А той е там, където са феновете. Те не са никак малко, колкото и някои да се опитват да ни внушават, че ЦСКА бил загинал, бил приключил. Нищо подобно. Когато фактите говорят, всички трябва да мълчат.   
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ