ЦСКА може да се откаже от възможността да привлече нападателя Ларс Велдвайк. Холандецът изгледа последния мач на "червените" от миналия сезон срещу Берое (1:0), като остана само ден в София. Не е изключено да е преминал и медицински прегледи, пише "Тема спорт". Очакваше се Велдвайк да подпише с клуба като свободен агент, след като е изпаднал в немилост в Грьонинген. От холандския тим обаче са разбрали, че Велдвайк е бил в София и техен директор наскоро обяви, че който иска нападателя, трябва да плати трансферна сума за правата му. Това е една от основните причини ЦСКА да обмисля да се откаже от него. 

От друга страна, Велдвайк е известен като футболист с недобра дисциплина извън терена. В началото на тази година е изпратен да тренира с юношите на Грьонинген след конфликст с треньора Фабер и свой съотборник. Велдвайк е имал и други провинения. Той не е играл в официален мач от февруари и липсата на практика е друга причина, поради която на "Армията" се колебаят дали ще им е от полза и би опрадвал привличането си.

"Червените" искат да намерят футболисти, които да са готови веднага да влязат на терена и да се преследва възможно най-добро представяне в Лига Европа. Първият мач на международната сцена е на 12 юли, а жребият е на 19 юни.