Наставникът на ЦСКА Добри Митов изведе група от 20 футболисти за първата тренировка от лятната подготовка. Тя се състоя на официалния терен на стадион "Българска армия". Около 200 запалянковци, заели места в сектор "А", аплодираха любимците си.

Тренировката отстрани изгледа лекуващият контузия Иван Турицов, който се придвижва с помощта на патерици. Защитникът също беше аплодиран от феновете. 

Някои от легионерите ще акостират у нас днес и утре с по-късни полети, а националните състезатели от различните формации ще се присъединят към отбора директно в Тетевен. 

Както вече стана ясно, подготовката на "червените" ще протече в два етапа. Първият лагер стартира от понеделник в Тетевен и ще приключи на 18 юни със спаринг срещу втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица). След това тимът ще изкара 14 дни в Австрия, а за там са предвидени 4 контроли - срещу чешкия Прибрам (24 юни), унгарския Ференцварош (27 юни), украинския Шахтьор (30 юни) и Ред Бул Залцбург (4 юли). Отборът ще бъде официално представен с проверка на 6 юли на "Армията". Първата среща за Лига Европа е на 11 юли, а в уикенда на 13 - 14 юли се открива шампионатът на Първа лига.