Колумбия огорчи домакина на Копа Америка 2016, след като в мача на откриването се наложи с 2:0 над САЩ в двубой от Група „А“. Срещата се игра на „Ливайс Стейдиъм“ в Санта Клара (Калифорния), което е домакинският стадион на тима по американски футбол Сан Франциско 49-ърс.

„Кафеджиите“ решиха мача още през първото полувреме. Кристиан Сапата откри резултата в осмата минута, когато от воле засече центриране на Едуин Кардона от корнер.

Три минути преди почивката звездата на Колумбия Хамес Родригес удвои. Той беше точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Деандре Йедлин. При изпълнението си играчът на Реал (Мадрид) прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Брад Гузан, който се хвърли в обратната посока.

През второто полувреме американците опитаха да стигнат до гол, но при най-чистото им положение Клинт Демпси прати топката над вратата. Карлос Бака пък беше близо до трето попадение за Колумбия в 77-ата минута, но ударът му срещна гредата.

Неприятната новина за селекционера на колумбийците Карлос Пекерман е принудителната смяна заради контузия на Хамес Родригес, който в 73-ата минута отстъпи мястото си на Гийермо Селис.

Следващият мач от Група „А“ на Копа Америка 2016 е точно в полунощ, когато на „Кемпинг Уърлд Стейдиъм“ в Орландо излизат Коста Рика и Парагвай. В следващия си мач САЩ играе с костариканците на 8 юни в Чикаго, а „кафеджиите“ играят с „гуараните“ в Пасадина.

Всичко за Копа Америка 2016 в специалния сайт на БЛИЦ СПОРТ

 

ГОЛЪТ НА КРИСТИАН САПАТА

 

ПОПАДЕНИЕТО НА ХАМЕС РОДРИГЕС ОТ ДУЗПА