Еквадор и Перу завършиха 2:2 в среща от група „В“ на Копа Америка. Тимът на Густаво Кинтерос трябваше да навакса пасив от два гола, за да стигне до точката, която запазва шансовете му за продължаване напред в турнира. Перу пък пропусна чудесната възможност да си осигури участие в следващата фаза в надпреварата.

Перуанците излязоха напред в резултата още в 5-ата минута, когато Кристиан Куева финтира защитник на Еквадор и с техничен удар откри резултата.  Само седем минути по-късно Едисон Флорес удвои в полза на Перу, реализирайки със слаб, но точен удар от границата на наказателното поле.

В 39-ата минута Енер Валенсия намали резултата. Нападателят на Уест Хям беше изведен зад противниковата отбрана и от близка дистанция не сбърка.

В началото на второто полувреме Еквадор стигна до изравнително попадение чрез Боланьос. Халфът се разписа на празна врата, възползвайки се от пас на Монтеро. Това бе и последното попадение в мача.

В самия край на двубоя Акилер от Еквадор получи втори жълт картон и бе изгонен.

Перу заема второ място в група „В“ с актив от 4 точки. Еквадор е трети с 2 пункта и ще търси задължителна победа над Хаити в последния си мач, за да продължи напред в турнира.