Бразилия разпиля със 7:1 Хаити във втория си мач от група „В“ на Копа Америка. След като преди дни кариоките врътнаха 0:0 с Еквадор, днес те демонстрираха далеч по-силна игра и не оставиха за миг съмнение в превъзходството си над противника.

В герой за победителите се превърна Фелипе Коутиньо, който се отчете с хеттрик (14‘, 29‘,90+2‘). Другите попадения за бразилците бяха дело на Ренато Аугусто (35‘, 86‘), Габриел (59‘) и Лукас Лима (67‘). Почетният гол за Хаити вкара Джеймс Марселин в 70-ата минута.

Бразилия наложи натиск още в началните минути и головите положения пред вратата на Хаити започнаха да се редят. В 14-ата минута звездата на Ливърул Фелипе Коутиньо откри резултата със силен шут от границата на наказателното поле. В 29-ата минута халфът отбеляза втория си гол в мача, разписвайки се на празна врата след пас на Жонас. Шест минути по-късно Ренато Аугусто направи резултата класически, след като засече с глава центриране на Даниел Алвеш.

През второто полувреме Бразилия продължи да бъде по-активният отбор и в 59-ата минута Габриел реализира четвърто попадение за своя отбор с техничен удар покрай вратаря на Хаити. Осем минути по-късно и Лукас Лима записа името си сред голмайсторите, отбелязвайки с глава след центриране на Алвеш.

В 70-ата минута Хаити стигна до почетен гол. Макс Илари шутира, но стражът Алисон се намеси. Топката попадна у Марселин, който на празна врата реализира.

Четири минути преди края на редовното време Ренато Аугусто вкара втория си гол в мача след като изскочи зад защитата и хладнокръвно реализира. В добавеното време Котуиньо с нов прекрасен изстрел отдалеч оформи своя хеттрик и крайното 7:1.

С този успех Бразилия събра актив от 4 точки в група „В“ и поне временно е лидер в класирането. Хаити е на последното четвърто място без спечелена точка.

В следващия си мач кариоките се изправят срещу Перу. Двубоят между двата тима е в понеделник (13 юни).