Бившият нападател на Черно море и Локомотив (Пловдив) Герасим Заков също изрази подкрепата си към капитана на "моряците" Георги Илиев. Любимецът на феновете на варненския клуб беше замесен в скандал. Както БЛИЦ първи разкри, Илиев и още петима играчи бяха отстранени от Черно море по решение на ръководството, след като минаха през детектор на лъжата, където се установило, че те не са дали верни отговори, а са излъгали на въпроси, свързани с мача с ЦСКА (1:3). 

Написаното от Герасим Заков в подкрепа на Жоро Илиев:

"Подкрепа за един Голям човек - Жоро Илиев!!! Имах честта да играя редом до този невероятен футболист и човек и мога да гарантирам не с две ръце за него, но и с всичко, което притежавам, че това е изключително честен и почтен човек. Не знам дори как е възможно да е минало през главата на някой да му предлага нещо, но дори и да са се свързали с него, залагам главата си, че този човек дори и няма да обмисли подобно предложение. Играл съм в Черно море и познавам ръководителите там и знам, че са мъже на честта и там дори и да го нямаш черно на бяло, стига ти едно ръкостискане и всичко е готово. Вече такива хора няма, но това е друг въпрос. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Надявам се, че наистина ще достигнат до истината и ще изчистят името на една икона - не само на Черно море и Локо Пловдив, но и на българския футбол. Защото този човек го заслужава и знам какви жертви е правил в името на този отбор и знам, че той е от хората, които никога няма да те предадат! Аз също като футболист съм подлаган на детектор на лъжата заедно с цял отбор и знам, че е доста унизително някой да се съмнява в твоята отдаденост. Защото все още не се е родил човек, който да ме купи, за да играя симулативно. Сигурен съм, че дори и да е имало някакво притеснение в изследването на Георги Илиев, това не е повод за крайни изводи.

Защото точно този човек не би направил никога такова нещо. Само който го познава, може наистина да ме разбере, че това е нещо невъзможно той да го направи.

Призовавам и феновете на Черно море да продължават да скандират името му и да го подкрепят както са го правили и преди, защото Жоро Илиев го заслужава. Вярвам, че и шефовете ще достигнат до цялата истина и накрая името на този човек ще заблести още по-силно и от преди!

ЕДИН Е ЖОРО ИЛИЕВ!!!".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019