Треньорът на Черно море Илиан Илиев направи странно изказване по повод шестимата футболисти начело с Георги Илиев, които бяха освободени от "Тича". Както БЛИЦ първи разкри, ръководството на "моряците" има сериозни съмнения, че част от състезателите на варненци са играли симулативно в мача от миналия шампионат с ЦСКА, загубен с 1:3. 

"Имаше много спекулации относно това, което стана с ЦСКА. Никой не е обвинявал никого за нищо. Каза се на футболистите, че взаимното доверие вече не съществува. Никой не обвинява никого и не е имало разследвания. Говоря за клуба. Най-добре е да се успокоят нещата, а тези момчета, които напуснаха, да си намерят нови отбори", каза пред БНР Илиан Илиев. 

Припомняме, че от Черно море бяха освободени - Георги Илиев, Георги Китанов, Иван Дюлгеров, Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов. Според обявени тогава информации футболистите са се провалили на детектор на лъжата, направен след загубения мач с ЦСКА.

"Моряците" продължават с подготовката си за новия сезон. Варненци са на лагер в Банско, където днес ще изиграят втората си контрола - срещу Марица (Пловдив). До момента новите попълнения са четири - Илиан Илиев - младши, Исмаил Иса, Абдалах Имамо, който е национал на Коморските острови и играе на позицията ляв халф-бек. Четвъртото ново име е португалско дясно крило Жордао Кардозо (22-годишен юноша на Рио Аве). 

"Не мога да не бъда недоволен от старанието на футболистите. Това, което до момента сме предвидили, го правим. Ще изиграем общо шест контроли в подготовката и се надявам да направим добър отбор, който да се бори да се класира в първата шестица. Не искам да ставаме шампиони в контролите. Продължаваме да търсим футболисти. Нужни са още едно две попълнения. Ще се опитаме да привлечем български момчета", добави Илиан Илиев пред "Хоризонт" по БНР.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019