Шестимата футболисти, които в последния момент бяха извадени от състава на Черно море преди мача с Лудогорец, са били освободени от ръководството на клуба. Това разкри наставникът Илиан Илиев веднага след мача в Разград, загубен с 1:4. 

Георги Илиев, Георги Китанов, Иван Дюлгеров, Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов са аут от клуба, след като се провали на детектора на лъжата. БЛИЦ разкри, че те не са дали верни отговори, а са излъгали на въпроси, свързани с мача с ЦСКА, загубен с 1:3 на "Тича". 

Най-шокираща е новината за Георги Илиев, който е капитан и любимец на феновете на Черно море.

"Причината да ги няма тези футболисти е, че преди два дни ръководството съобщи, че няма да продължаваме с тях, за наше съжаление. Всякакви въпроси - към шефовете. Казах ви, всякакви въпроси относно причините какво се случи с тези футболисти - към ръководството. Тези играчи няма да са част от тима, така ми беше съобщено."

"Искам да благодаря на всички за добрата година. И на тях искам да благодаря (б.р. - шестимата изгонени). Шокирани сме всички, надявам се да се развиват добре нещата занапред. Не им слагайте етикети като "петно" и т.н. За причините питайте ръководството, не говорете за петна. Само ръководството може да изясни тези неща", заяви Илиев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019