"Явихме се доброволно на полиграф, който ние си организирахме", обясни Георги Илиев. Любимецът на феновете на Черно море е шокиран от решението на ръководството на варненския клуб за отстраняването му. 

Както вече писахме, опитният халф заедно с петима от съотборниците си са аут от "Тича", след като са минали през детектор на лъжата, където се установило, че не са дали верни отговори, а са излъгали на въпроси, свързани с мача с ЦСКА (1:3). 
 
"Явихме се доброволно, отговорихме на въпроси, касаещи точно дали сме играли симулативно, дали сме получавали пари, дали някой се е свързал с нас", каза легендата пред камерата на bTV. 

"На всички шест човека резултатите от полиграфа са, че сме искрени, така че всичко, което излиза по медиите е една долнопробна лъжа. Не знам кой, как и защо целеше това цялото нещо. Всеки си има някакви версии, аз не смея да изразявам версии, защото тези два дни са истински ад за мен и моето семейство, и за семействата на другите момчета. Срамно, изключително жалко и пошло е да се спекулира с моята личност и с личността на тези момчета", продължи разочарованият Илиев.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Не знам от колко време вече не сме част от отбора, шест момчета. Това е решение на ръководството. Тяхно право е и мисля, че трябва да го обявят в следващите дни. Появиха се много слухове, тиражираше се в медиите, че шест човека сме играли симулативно срещу ЦСКА в последният мач. Това беше изключително тежко за нас", каза Илиев.

"Тези два дни минаха в доста мисли, доста безсънни нощи. Мисля какво да правя. Изчаках малко, за да не взимам първосигнални решения, изчаках да взема най-доброто решение и мисля, че това, че се подложихме на полиграф е най-правилното, което можеше да направим ние шестимата, за да си изчистим имената, цялата тиня да измием от себе си. В крайна сметка истината винаги ще възтържествува, в това съм убеден. Не знам дали ще играя футбол… не знам", коментира разочарованият халф.

"Чисти сме. Цялата работа е срамна за мен. Цялата работа, която се съчини, целият този фарс, цялата лъжа. За мен е изключително срамно и болно. Аз не знам как да обясня на децата си всичко това, което се случва. Два дни се съмнявам в абсолютно всеки, който някъде има някаква връзка с това нещо. Не обвинявам никой, защото нямам никаква идея кой е крив и кой е прав. Просто за мен и за другите момчета, целта е да си изчистим имената", каза Илиев.

Опитният халф попадна сред избраниците на новия национален селекционер Красимир Балъков. "Естествено, че ще отида. Когато Краси Балъков те привика под знамената, естествено, че няма друг вариант освен да отидеш да се бориш. Със сигурност обаче ще ни е много трудно и не знам как ще тренираме, как ще играем, но в крайна сметка сме мъже. Мъжеството трябва да водещо, така че мисля, че ще се справим.", завърши Жоро Илиев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019