Феновете на Черно море разпространиха официална позиция, с която потвърдиха сензационната информация на БЛИЦ, гласяща, че част от играчите на тима са играли симулативно в мача от миналия шампионат с ЦСКА, загубен с 1:3. Заради това редица от футболистите, сред които и капитанът Георги Илиев, бяха освободени от тима. След скандала някои от шефовете на "армейците" си позволиха безумни обвинения заради информацията, но в крайна сметка феновете на "моряците" поднасят поредното доказателство за истинността й.

Цялото съобщение на привържениците на "моряците" без редакторска намеса:

В името на Черно море!

Следващите редове са плод единствено и само на любов, гняв и много болка относно случващото се в нашия любим клуб през последния месец и ние по никакъв начин няма да позволим да се спекулира, както с името, така и с позицията на организацията ни, която естествено се превърна в буферна зона на конфликта и мишена на дезинформацията.

Поехме ангажимент да осъществим контакт с ръководителите на ПФК „Черно море” Варна. След състоялата се среща стана ясно, че тяхната първоначална позиция остава непроменена. Организирано е вътрешно разследване след появили се съмнения за симулативно поведение в един от мачовете на отбора. Същото е проведено на най-високо ниво, благодарение на което са извлечени редица неоспорими доказателства, уличаващи част от футболистите, сред които и легендата на клуба Георги Илиев. Доказателства, които всеки здравомислещ човек би разбрал, че предвид мащаба на скандала, ние няма как да бъдем оторизирани да разпространим и единствените, които могат да оперират с тях са отново ръководителите на ПФК „Черно море” Варна. Повечето от Вас ще са очаквали нещо повече като информация. Това са фактите към този момент! Това са грозните факти, с които колкото и да не ни се иска трябва да се съобразим, докато не ни бъде предоставено ново доказателство, което освен емоционална да има и правна тежест, която да наклони везните в другата посока.

В този ред на мисли, да се съсредоточим и върху темата за Жоро Илиев. Всяко дете на стадиона знае кой е той и колко много е направил за отбора. През последните години той се превърна в частицата магия, която различава Черно море от всички останали клубове в България. Разбираме и дори насърчаваме неговото желание да изчисти името си, но смятаме, че първите, които имат нужда от лично обяснение сме ние-хората, които толкова години скандираме името му, веем знамена с лика му, ходим по летища и прочее, а не разни журналисти, на които не им пука за нищо друго освен за рейтинга им.

Подчертаваме, че всеки има право на свое мнение по въпроса! Всеки има право да изрази своето несъгласие така, както ние като организация бранеща фенските интереси сме го правили многократно през годините, стига това несъгласие да е подплатено с факти и да е изявено там, където му е мястото-на стадиона, а не зад клавиатурата! Изказвания от сорта на „подочух от там” и „четох в един сайт” са нелепи и несериозни и не водят до нищо друго, освен до създаване на излишно напрежение. Вярваме, че заедно ще се справим и с тази трудност. Вярваме, че ни очакват още много велики победи!

И понеже доживяхме чорбари да определят кое е честно и достойно, нека им напомним, че Черно море, който „подари” титлата на Лудогорец, също така и ги би на два пъти през сезона, а те-проектошампионите, заедно с другия псевдо-гранд го направиха общо 0 (НУЛА) пъти...

САМО ВАРНА И ЧЕРНО МОРЕ!

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019