Черно море ще се раздели след края на сезона и с централния нападател Марек Кузма, информира „Тема Спорт“. Договорът на 29-годишния словак изтича през лятото и той няма да получи предложение за удължаването му, тъй като не влиза в плановете на треньорския щаб.

Кузма беше привлечен на "Тича" от Георги Иванов през лятото на 2016 г. и в първия си сезон у нас се представи доста добре, отбелязвайки 10 гола в Първа лига. През настоящата кампания обаче формата му спадна драстично и изявите му са разочароващи.

В 22 мача има само едно попадение, което реализира на 18 август срещу Ботев в Пловдив, като оттогава насам го налегна голова суша. Освен това словакът тотално загуби мястото си в състава след привличането на Радослав Василев, който пък от своя страна показва завидни реализаторски умения през тази пролет.

Именно заради това треньорът Илиан Илиев е решил да се откаже от услугите на Кузма. Още след като застана на треньорския пост на моряците, специалистът обясни виждането си, че е безсмислено в тима да има чужденци, които търкат пейката, а именно това се случва в момента с родения в Тренчин нападател.

До края на сезона той ще има периферни функции в състава, а след последния официален мач ще си тръгне от Варна като свободен агент.