Възпитаниците на Гергана Апостолова-Костова се завърнаха в Бургас с два златни, три сребърни и четири бронзови отличия от провелото се в Монтана отворено Държавно първенство по киокушин карате за мъже, жени, девойки и ветерани. Надпреварата се проведе в зала "Огоста". В Държавното взеха участие 71 каратеки, възпитаници на клубове от страната от градовете: Пловдив, Бургас, Айтос, Ямбол, Силистра, Варна и Монтана, членове на БКА – ИКО България, оглавявана от световния шампион - шихан Емил Костов. 

Състезанието, в което взеха участие и национални състезатели от Сърбия и Черна гора, бе официално открито от кмета на Монтана Златко Живков. Сред официалните гости на турнира бяха още Стефан Христов – изпълнителен директор на ЕКОТОИ за България, както и президента на сръбската киокушин федерация – сенсей Зарко Петкович. 

Съорганизатор на мероприятието бе клубът - домакин Спортен карате клуб Монтана с председател сенпай Петко Енчевски. 

От клуба на двукратната световна шампионка на ката - Гергана Апостолова-Костова, призови места спечелиха: 
I - во място - Живко Желев 
I – во място - Събина Жекова 
II – ро място- Валентин Желев 
II – ро място- Ния Петрова 
II – ро място- Николай Пенев 
III-то място- Роман Антоненко 
III-то място- Добромир Янев 
III-то място- Кирил Домрачев 
III-то място- Станислав Дюлгерски 
IV-то място- Артьом Прудников 
IV-то място- Антония Колева 
IV-то място- Станислав Комитов 

Преди финалните срещи се състояха демонстративни боеве между състезатели на Сърбия и България, шампиони при децата в национални първенства, сред които бяха и възпитаници на бургаския клуб „Киокушин Спирит“. 

Бяха раздадени много награди, сред които и традиционните специални отличия: Награда за „най-техничен състезател“ на първенството бе връчена на Богомил Костов от СК “ИЧИ Геки Варна“, а награда за „най-голям боен дух“ спечели Събина Жекова от СКК “Киокушин Спирит“ Бургас. С Купата на Монтана бе удостоен възпитаника на клуба - домакин - Марин Енчевски. 

През настъпващата седмица предстоят нови предизвикателства за бургаските каратеки. В сряда двама от състезателите „Киокушин Спирит" заминават с Гергана Апостолова за Япония, където ще се проведе шестото световно първенство за мъже и жени, и международно първенство за деца, юноши, девойки и ветерани. Националният отбор на БКА – ИКО България ще бъде съпроводен от световния шампион - шихан Емил Костов.