ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Непобеденият поляк и претендент за световните титли на Владимир Кличко – Мариуш Вах, се закани, че ще отнеме поясите на легендарния украинец. Двамата титани ще се бият утре на Гала вечерта в Хамбург. Зрелището ще стартира около 23 часа и ще се предава директно по Филм+ за абонатите на "Булсатком". Победителят в едно от най-значимите събития в бокса за тази година ще грабне четири от световните корони при най-тежките - WBA (Световна боксова асоциация), IBF (Международна боксова федерация), WBO (Световна боксова организация) и IBO (Международна боксова организация).

За първи път от досегашните си 61 професионални боя Владимир Кличко ще гледа от по-ниско своя опонент, предвид четирите си сантиметра дефицит срещу високия 2.02 метра Вах. Независимо от победите на поляка, единственият му по-сериозен противник досега бе Кевин Макбрайд, когото победи с нокаут през 2011 година. Полякът е непобеден в кариерата си на профи ринга до момента, като за 27 мача постигна 15 с нокаут.

klitschko.jpg

"Владимир, тренирах много здраво за теб. Дано и ти си се подготвил, защото няма да има извинения. Уважавам те, шампионе, но на 10-и идвам в твоя дом в Хамбург, за да взема поясите с мен", отправи заканата 32-годишният Вах, който разказа доста любопитни неща за специалната си подготовка преди важния бой.

"На 100 процента съм готов. Заради Кличко спрях секса, алкохола и сладкото, за да се подложа на суров тренировъчен режим", разказа Вах, който живее в Ню Джърси.

Откакто стартира лагера си в САЩ на 11 юни, полякът носи навсякъде със себе си картонена изрезка с лика на Кличко, която да му напомня за предизвикателството. В подготовката си Вах отработваше движенията върху изображение с лика на Владимир, както и на брат му Виталий. 

"Понеже го виждам постоянно, вече ми стана приятел. Аз съм истински боксьор от тежка категория. Няма да позволя на Владимир да влезе в боя, а ще го сложа под напрежение от старта. Ще поемем доста удари, докато аз накрая го нокаутирам. Ще бъда първият световен шампион в тежка категория от Полша", закани се още претендентът.  

marius_wach_box.jpg

БЛИЦ припомня, че Владимир Кличко е истинска легенда в бокса и има впечатляващ баланс от 58 победи, от които 50 с нокаут, и едва 3 загуби. По-малкият от братята Кличко е на 36 години и впечатлява с размерите си, като е висок почти два метра - 198 см, но за първи път ще се бие със съперник, който е над него на височина.