Световният шампион в тежка категория на WBC (Световния боксов съвет) Дионтей Уайлдър призова британеца Антъни Джошуа да му предаде шампионските колани на IBF (Международна боксова федерация), IBO (Международна боксова организация) и WBA (Световна боксова асоциация) или да се бие с него веднага.

Очаква се двамата да се сблъскат на ринга рано или късно, но изглежда американецът няма търпение това да се случи възможно най-скоро. Уайлдър планира да защити доброволно своята титла на 3 март срещу кубинеца Луис Ортис, а Джошуа пък води преговори с Джоузев Паркър, който е шампион на WBO (Световната боксова организация). Целта на британеца е да обедини титлите с тежка категория.

„Не искам да изглеждам така, сякаш отчаяно преследвам някого. Когато говориш за това, че искаш да се биеш с най-добрите, че шампионите трябва да се бият с шампионите, всичко не трябва да изглежда като цирк. Аз съм най-дългогодишният шампион, така че прояви известно уважение към името ми”, сподели Уайлдър кък британеца.

„Джошуа и Хората му знаят, че съм голям риск за тях. Те не искат да рискуват лесните си печалби. Могат да печелят пари и без да правят нищо. Какво ви казва това? Те гледат на спорта като на бизнес. В такъв случай да се откажат от коланите. Дайте ми коланите или се бийте!”, призова американецът, който има 39 победи на ринга, 38 от които с нокаут. Последната от тях бе срещу Бърмейн Стивърн с нокаут още в първия рунд. Джошуа пък защити титлите си през октомври срещу задължителния претендент Карлос Такам.