След като в петък младежите и девойките от националния отбор на Българската карате киокушин федерация (БККФ) завоюваха 11 отличия в Русия, жените и мъжете от БККФ разбиха конкуренцията и се връщат в България с 3 шампионски купи и много медали. Общо 9 медала завоюваха националите ни в състезанията за мъже и жени, които се проведоха на 22 септември, събота, в Калининград.

Европейски шампионски титли спечелиха Ия Костова, Любомира Николова и Георги Дойчев. Сребро грабнаха Красимира Мирева, Мариела Любенова и Димитър Димитров, а бронзът отива при Иван Команов, Кристиян Дойчев и Христо Георгиев.

Както на първенството при младежите, където трима бойци от БККФ си поделиха печелившите три места, при състезанието за мъже и жени също имаше български финал. Ия Костова и Красимира Мирева от БККФ се изправиха една срещу друга, а срещата беше много оспорвана и се реши в последното продължение.

Треньорите на националния отбор на БККФ Захари Дамянов, Живко Андреев, Станислава Бойчева, Христо Христов и Петър Мартинов са изключително доволни от представянете на нашите лъвчета. То беше част от подготовката за Европейското Първенство на KWU, което ще се проведе през декември в България. Дотогава предстоят участия в още няколко състезания и усилени тренировки.