Треньорът на Антъни Джошуа – Роб Маккракън, обясни, че световният шампион в тежка категория не трябва да подценява Кубрат Пулев. В момента Джошуа чака решението на Владимир Кличко дали ще поиска реванш, като се очаква това да се случи. Ако все пак украинецът се откаже, то британецът със сигурност ще срещне Пулев, който е задължителен претендент за пояса на IBF.

Попитан от „Боксинг Нюз“ какво мисли за българина, Маккракън каза: „Той има само една загуба – от Кличко, добър боксьор е. Има някои добри победи, добър боксьор е, с добри способности. Не трябва да подценяваш никого на това ниво в тежка категория. Има някои много добри боксьори. Има опасни боксьори и някои добри. Мисля, че Антъни показа, че ако вярваш в себе си и работиш здраво, можеш да постигнеш много за кратък период от време. Той го направи. Той стигна върха и възнамерява да остане там.“

Джошуа би Кличко с технически нокаут в края на април, с което защити титлата си на IBF и спечели вакантните пояси на WBA и IBO, пише udarsport.bg. Маккракън очаква евентуален реванш с украинеца да създаде проблеми на боксьора му.

„Боксът е забавно нещо, защото Кличко ще бъде двойно по-уверен в победата, ако приеме мача. За момента не сме постигнали съгласие. Предполагам, че Кличко оценява опциите си, преди да вземе решение. Но той е много успешен боксьор, с голяма сила на удара и ще вярва в победата, ще излезе на ринга за победа. Антъни знае какво го очаква. Вече е бил на ринга с него. Той направи грешки в първия мач, а сега може да ги изчисти. Може да намери по-добре слабостите на Кличко и да се възползва от тях. Така че това ще е мач, който Антъни ще очаква“, добави треньорът.