„Николай Хаджигенов разплака моя състезателка преди важен мач. Тя загуби и това беше единствената й загуба в кариерата й“, това разкри пред БЛИЦ треньорът на състезателката по бокс Горяна Стоева - Димитър Димитров. Припомняме, че срещу скандалния адвокат вече се изказаха членът на управителния съвет на клуб "Тангра" Валери Чакъров и самата Горяна Стоева.

Ето какво разказа треньорът й пред репортер на БЛИЦ:

"От начало не разбрах какво си говорят, бях на съседна седалка в автобуса, връщахме се от залата. Като слязохме и отидохме в стола, тогава забелязах, че е много разстроена, беше разплакана. Когато я притиснах, ми разказа какво е станало. Беше с едно друго момиче, с което играха на ринг. И се оказа, че този господин по необяснима причина е почнал да си говори с тях и им е наговорил такива неща. Казал им, че играят тези, които играят на ринг, не стават за друго, че все едно правят селски бой. Това са доста нелепи изказвания, разстрои момичетата, особено Горяна, която на другия ден трябваше да играе с представителката на Русия, въобще не беше тя на другия ден и просто загуби. Това й беше единствената загуба", разказва Димитър Димитров пред БЛИЦ.

Той признава, че е бил много афектиран след целия случай. Дори и заради това, че с нетактичния си разговор с Горяна, която по това време е дете на 14 години, може да провали часове усилия в спорта:

"Бях много ядосан, притесних се, че ще направя някоя глупост и потърсих помощ от президента на федерацията. Доста мислих дали да не направя нещо, неприсъщо на възрастните хора, но реших, че ще стане голям скандал и е по-добре да не се саморазправям. Тогава го отстраниха от съдийството на татами, малко, след като се върнахме от Испания."

Димитър Димитров признава, че не е единственият в спортните среди, който е имал проблеми с адвокат Хаджигенов (на малката снимка):  

"Ние му викаме сред нас хвалипръцко, самохвалко, избива комплекси ли, какво ли, не мога да разбера. Не сме имали пререкания с него. Всички колеги изразяват недоволство от неговата работа, има някак си по-различни виждания за самата игра и този спорт, може би, защото не е бил състезател. Едно да си горял в тази игра, едно е да стоиш отстрани и да съдиш."