Тервел Пулев записа девета поредна победа в професионалния бокс, след като надви по точки Валерий Брудов на гала вечер в Берлин. Руснакът затрудни доста по-малкия от братята Пулеви, но все пак българинът спечели срещата.

Тервел започна активно с доста удари, а Брудов почти не правеше атаки, като картината не се промени и във втория рунд. В третия рунд руснакът тръгна в атака, но получи няколко тежки удара.

В четвъртия рунд руснакът вече изглеждаше уморен и търсеше клинчове между ударите на Пулев, но въпреки това няколко попадения в тялото на българина. Следващата пета част бе равностойна и двамата си размениха удари, като и Тервел вече влизаше в клинч срещу опитния руснак.

Брудов имаше инициативата в шестия рунд и добре се пазеше от ударите на Пулев, който все пак успя да пласира удар в тялото, последван от прав десен. В седмия рунд Тервел започна да използва активно и лявата си ръка, с която вкара няколко удара и умело се пазеше.

Осмият рунд започна с удар в главата на руснака, който след това извади от равновесия българина. Двамата изглеждаха доста уморени, а рундът беше за кратко прекъснат. След подновяването Брудов тръгна в атака, но гонгът удари.

В крайна сметка съдиите присъдиха победа на Пулев, който срещна най-сериозния си съперник досега на професионалния ринг.