Тервел Пулев е убеден, че брат му Кубрат може да победи Антъни Джошуа в голямата битка за световната титла по бокс в тежка категория на 28 октомври в Кардиф. По-малкият от братята Пулеви изтъкна които са силните страни на Кобрата преди сблъсъка с британеца.

„Очаквам да се бия скоро, но този мач на Кубрат малко забави нещата. Така го наричам, защото всички знаят за какво става въпрос. Кубрат има по-добри крака, както и повече опит... Той е много стабилен психически", каза Тервел Пулев пред bTV.

"Като бяхме малки баща ни не спираше да повтаря на всички хора, който срещаше, че това са бъдещите шампиони. Ние сме се изумявали как е толкова уверен. За баща ми спокойно може да се напише една книга. Много неща помня. Той си ми е и духовен водач и родител. Всичко. Образно казано ме е хванал за ръката и ме е повел във всичко", сподели още по-малкият от братята Пулеви.

"Трудни моменти винаги има. Реално те показват какво представляваш. Не мисля, че чак до такава степен, че да се чудя дали боксът е за мен. Било ми е интересно. От дете станах боксьор - от втори-трети клас. Ходех по състезания и си бях абсолютно мотивиран", разказа още Тервел Пулев и завърши, че след две години се вижда като: "Като юрист, дипломиран... и жив и здрав".