Тервел Пулев заяви след десетата си победа и деветия нокаут на професионалния ринг, че има нужда от малко почивка и трябва да намали темпото. Българинът нокаутира непобедения до този момент унгарец Ласло Пензеш още във втория рунд на мача им от боксовата галавечер в австрийската столица Виена.

„Той гледаше да ме задържа повече. Имах късмет, че направих много добро ляво кроше. Първо трябва да понамаля малко темпото, имам нужда от малко почивка, защото направих и този месец три мача. Трябва да внимавам, защото от сгъстения график може да се получат травми. Става въпрос за по-леки, но все пак неприятни контузии", сподели Тервел Пулев след срещата.

“Съперникът беше напълно неизвестен. Нямахме дори негова снимка. Това ни затрудни, защото не знаехме какво да очакваме. Трябваше ми време да напасна играта си, да хвана дистанцията и да мога да контролирам мача. Унгарецът тръгна директно напред, а аз бях предпазлив, защото не знаех как ще подходи”, каза още братът на Кубрат Пулев.  

„Има предложения за мачове, има и боксьори, които се заканват. Това е нормално в бокса. Още съм топъл от този мач, нека преспим и да помислим. На този етап няма яснота”, завърши Пулев.