Силно патриотично послание навръх Трети март отправи боксьорът Тервел Пулев след осмата си поредна победа на професионалния ринг.

Братът на Кубрат Пулев се справи с американеца Скот Фютрел още в първия рунд пред погледа на футболната легенда Христо Стоичков и хиляди българи в Чикаго.

"Благодаря за подкрепата. Независимо къде се намирате по света, носете България със себе си и бъдете единни. Искрено вярвам, че единството - това е нашата сила като нация", бяха първите думи на Тервел Пулев след срещата.

Един от първите, които се качиха на ринга, за да поздравят победителя бе легендата на родния футбол Христо Стоичков, пристигнал специално за събитието от Маями.

"На световното през 1994 година нашето американско лято тръгна след победа над Гърция. Сега пожелавам на Тервел и на Кубрат този успех да бъде началото и на техния американски път", заяви носителят на "Златната топка", на "Златната обувка" и на КЕШ с Барселона.

"Благодаря на всеки, отделил време да ни подкрепи, макар и в това не чак толкова голямо събитие. Българският дух трябва да бъде пазен, а това зависи от нас. Нека сме горди като българи, нека носим вярата в себе си и да помним, че заедно можем повече", каза пред публиката и Кубрат Пулев.