Наред с успехите, които записват българските таекуондисти в последните две години, българското олимпийско такуондо може да запише и рекорд за Гинес. От 31 май до 12 юни в Пловдив ще се проведе Мултиевропейско първенство по таекуондо. В него участие ще вземат състезатели във всички възрастови групи, деца, кадети, юноши, девойки, младежи до 21 години, мъже, жени и ветерани. Също така ще има и надпревара за параатлети. Именно поради тази огромна масовост българската федерация по таекуондо е направила заявка, надпреварата да бъде записана в рекордите на Гинес за най-много участници в едно състезание.

Очаква се в рамките на тези 13 дни участие да вземат между седем и десет хиляти играчи.

Българските топ-таекуондисити Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Александър и Митко Джорджеви, Никол Чорбанова и много други ще премерят сили с таекуондисти от световния елит. Това мулти първенство е с ранг G1, което означава, че в България ще дойдат най-добрите в целия свят.

Домакинството на това мултиевропейско първенство е поредното доказателство, че България вече се превърна в част от семейството на олимпийското таекуондо.

През миналата 2017 година България бе домакин на две европейски първенства. През април се проведе надпреварата до 21-годишните, а през декември бяхме домакини на европейско първенство в олимпийските категории. Там най-добрият ни състезател Владимир Далаклиев спечели сребърен медал, а в паралелната надпревара за параатлети Михаил Христов, който е депутат, но игра за България спечели бронзов медал.