Европейската шампионка по бокс за 2018 г. Стойка Петрова определи наказанието на Кубрат Пулев заради целувката по устните на репортерката Дженифър Равало като сурово.

Българският боксьор беше изслушан от Спортната комисия на щата Калифорния, която реши да спре правата му за 6 месеца (до 23 септември), да му наложи парична санкция от 2500 долара и да го задължи да посещава 45-дневен курс за превенция на насилието над жени в медийната сфера. Това означава, че той няма да може да участва в мачове на територията на САЩ до тогава.

"Според мен наказанието е сурово, тъй като той се извини публично, обясни, че тя се е държала по по-различен начин. Не мисля, че трябваше да бъде наказан от спортна гледна точка. Да си понесе наказанията като финансова глоби и курс, въпреки че и той е леко пресилен", заяви Петрова в ефира на bTV. 

"Аз, като жена, бих реагирала, ако някой посегне. Не бих приела такова "насилие" с усмивка и да му благодаря след това. Бих реагирала, бих го отблъснала. Той каза, че не е постъпил правилно, за което се извини, но не бива това да го лишава от състезателни права. Той се е държал професионално по време на мача, след мача, към съперника си, към съдии, към публика. Ако трябва да му се налага наказание, би трябвало да е, ако има некоректно отношение към тези хора", добави още тя.

Според Петрова, която е и световна вицешампионка от 2018 г., от щаба на Пулев са очаквали наказанието. То обаче би попречило на пълноценната подготовка на българина за следващите двубои. "Според мен наказанието и глобата са очаквани от щаба на Кубрат и от повечето хора.

Смятам, че наказанието му за тези 6 месеца ще му се отрази, тъй като сам каза, че е отменил плануван мач. Мисля, че си е направил плана за подготовка и няма да му се отрази на самите изяви. Притеснява ме, че този курс би му се отразил, тъй като е 45 дни. Със сигурност съзнанието му ще е ангажирано в друга посока, а не към спорта", каза още тя.