Станка Златева тръгва със Симеон Щерев. Това обяви самата тя в БиТиВи. Както е известно, треньорът почти сигурно ще работи в друга страна, след като беше освободен след Олимпиадата.

“Надявам се да продължа да тренирам с него. Където и да отиде, тръгва със Симо. Искам той да ме подготвя. Поне това може да се направи за мен. За България ще се състезавам. Но той си е мой треньор. Достатъчно е направил за мен и още може да направи, за да взимам медали. Така е редно. Това поне може да ми позволят. Искам да ходя с него по лагери. Надявам се всичко да се оправи, да вземат правилните решения и не само аз, но и много други български състезатели да участват на следващата олимпиада", коментира Станка Златева.

“Нормално се чувствам, не е най-доброто, ама...Зле е положението! Ние не може да се зарадваме на нищо. Постоянно стават конфликти, а няма смисъл от тях. Мисля, че са умни хора и трябва да се разберат. Без треньор няма как да се подготвиш. Борбата се учи цял живот. Ние, състезателите, не я разбираме, но треньорите поне я разбират донякъде. Затова Симо е много важен. Аз вярвам в него и като ми каже нещо, значи наистина е така. Той знае моето състояние и във всеки момент може да ми помогне. На 120% мога да разчитам на него", допълни сребърната медалистка от Лондон./БЛИЦ