В навечерието на боксовата Битка на века между Флойд Мейуедър и Мани Пакиао се зароди скандал относно ръкавиците на двамата и предпазният бандаж, който ще носят. Въпросът бе повдигнат от треньора на Пакиао - Фреди Роуч, като според него всичко това е поредният номер на Мейуедър. Членът на Залата на славата даже обяви, че Флойд може да се скрие и да не участва в мача, който е на 2 май в Лас Вегас (6:00 часа българско време на 3 май).

„Не знам защо Флойд е толкова тих преди този мач. Наистина се чудя дали ще се появи на ринга. Той говори тихо, не е като преди. Не смятам, че някой боксьор се страхува, но според мен той не иска този мач. Той бе принуден да участва, но не иска. Колкото до ръкавиците, боксовата комисия вече одобри нашите, но те казват, че техните не са готови още! Аз ще съм в съблекалнята на Флойд и ще гледам как бинтоват ръцете му. Мани сам си слага бинтовете”, каза Фреди Роуч.

„Спокойно, ще съм на ринга”, отговори Мейуедър.

„Преди години живеех на улицата, нямах нищо. А сега всеки човек във Филипините и много хора по света знаят кой съм. Имам добро предчувствие за този мач. Бог ми дава увереност. И да, наистина мисля, че аз искам този мач повече от Мейуедър. Ако за него всичко е бизнес, за мен важно е да дам на феновете това, което искат”, каза Пикиао, който не пожела да коментира въпроса с ръкавиците. Същото стори и Мейуедър.

„Не говоря много, защото няма нужда. Този мач се продава сам. Целта ни беше точно такава - да стигнем до този момент независимо срещу кого. Всичко е като в шаха. Точни ходове на ринга и извън ринга. Пакиао е велик боксьор, ще влезе в Залата на славата... Казах, че ще спечеля 200 млн. Но ако са 300, няма да ви кажа. Така че може да напишете каквато си искате цифра. Когато стигнеш до такъв момент, когато вече си направил толкова много пари, няма какво повече да си купиш. Имаш всичко”, не пропусна да се похвали американецът.