Единственият биологичен син на Мохамед Али разкри, че живее в изключителна бедност. Той разчита на по-малко от 6 паунда на ден и е принуден да върши всякаква появила се работа за малко допълнителни пари.

Очакваше се Мохамед Али-младши да наследи 4 милиона паунда след смъртта на боксовата легенда през 2016-а. Само че той получава една минимална част от наследството.

"Нямам планове за Коледа. Просто се опитвам да преживея. Бих правил всичко - конструкции, разбиване на асфалт, боядисване, но в момента не правя нищо. Режа трева, подстригвам храсти, чистя плевели, улици. Мой приятел ми позволява да използвам неговия камион и оборудване и му давам половината."

Али-младши с татко си и Майк Тайсън

46-годишният Мохамед живее в скромна квартира в Маями. Неговата съпруга Шаакира и двете им деца живеят в Енгълууд, Чикаго - квартал, който е сред най-опасните в САЩ. Двамата съпрузи почти не си говорят.

Али-младши със съпругата си в едни щастливи времена

Мохамед очакваше да раздели богатството от 50 милиона на баща си с неговата четвърта съпруга Лони, седемте дъщери на легендата и осиновения му син Асад. Само че по думите на Али-младши, Лони се е погрижила да повлияе на великия шампион в написването на завещанието му. Така той получава само по хиляди долара на месец, от които голямата част отива за наем. След плащане и на сметките му остават окоо 7 долара на ден.

"Липсват ми много моите деца. Жена ми каза, че съм ги изоставил и съм взел милиони, което не е вярно. Въпреки че не изкарвам почти нищо, бих искал да изпратя пари у дома за децата или да мога да си позволя полет до Чикаго."

Според Али-младши други роднини са взели повече пари от баща му, но той няма контакт с тях от две години.

"Чувствам се ужасно, но трябва да се справя. Какво друго мога да направя? Опитвам се да получа повече пари от наследството, но те не ми позволяват."

Апартаментът, в който Али-младши живее, е в тази сграда