Промоутърът и мениджър на Кубрат Пулев - Кале Зауерланд заяви, че българинът е напълно завършен боксьор и опитът му може да му послужи много добре в сблъсъка срещу Антъни Джошуа на 28 октомври. Двубоят ще се играе в Кардиф.

„Само погледнете боксьорите, които вече е побеждавал – Александър Димитренко, Тони Томпсън, Александър Устинов. Всички тези бяха в пика на своите кариери, когато Пулев се би срещу тях. И преди се е бил с големи момчета и ги е побеждавал. Той започва да се боксира на 12. Антъни Джошуа е страхотен шампион, но както много пъти е казвал, той се е учил, практикувайки. Той не иска да се изправя срещу опонент като Кубрат Пулев в този момент”, каза Зауерланд пред „Sky Sports”.

„Бързината, силата, възрастта, атлетичността – мисля, че това са силните страни на Антъни. Но има също така и слабости. Той винаги е отворен за удар. Дилиън Уайт доказа това, както и Кличко. Джошуа все още няма достатъчно опит зад гърба си, бе на ръба да загуби двубоя с Кличко в петия рунд, както всички добре видяхме”, допълни той.

„Пулев ще работи именно върху тези неща, поставяйки го в ситуации, в които именно опитът ще бъде решаващият фактор. Едно нещо е сигурно, ако Пулев влезе в ситуацията, в която влезе Кличко, победителят веднага ще стане ясен”, завърши Кале Зауерланд.