Световният шампион в тежка категория и носител на появите на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA) Антъни Джошуа подмина Кубрат Пулев като вероятен свой следващ съперник и се закани на друг.

След петъчната победа на Кобрата над ветерана Кевин Джонсън бе обявено, че българинът ще срещне победителя от битката Кличко - Фюри и ще бъде претендент номер 1 за шампионските пояси.

Новият номер 1 в света Антъни Джошуа обаче явно има други планове и покани на ринга не друг, а сънародника си и бивш шампион Тайсън Фюри.

"Какво да кажа след това? 19 победи и нула загуби само за три години и половина в играта. Както казах, не съм перфектен, но се опитвам да бъда. Ако не даваш максимума, се проваляш.

Когато излезеш на ринга, оставяш своето его на страна и подхождаш с уважение към противника. Аз имам огромно уважение към Владимир Кличко.

Тайсън Фюри, къде си? Ела насам, това ли е, което искаше да видиш? Аз се наслаждавам на боя, обичам да се бия. Тайсън Фюри, аз знам, че обичаш много да говориш и искаш да се завърнеш на ринга. Очаквам те. Искам да дам на всички тези 90 хиляди още един шанс да наблюдават бокс от такова равнище", обяви Джошуа след мача.