Възходът на българското таекуондо продължава с пълна сила. След сериозните успехи на европейското първенство в Унгария, този уикенд родните таекуондисти превзеха Белград, където се проведе силният международен турнир от веригата G-1 "Сърбия Оупън" 2017, който носи точки за световната ранглиста.  

България взе 3 златни, един сребърен и 5 бронзови медала. Участие взеха над 1000 състезатели от близо 40 държави. Имаше дори участници от ОАЕ, Иран, Тунис. България бе представена от няколко клуба - "Рамус", "Кондор 2000", "Гладиатор", "Таекуондо фитнес", "Херея", "Форс - София", "Сунг-Ри", който се включиха в битките при мъжете, жените и кадети.

Златото при мъжете завоюва Митко Джорджев в кат. до 68 кг., който пребори последователно състезатели на Гърция, Сан Марино и силния таекуондист от Русия Габдуларов по пътя към битките за медали. На полуфинала Джорджев срещна вицесветовния, бронзов медалист от Олимпиадата в Нанджинг – белгиецът Мохамед Кетби, който елимира със златна точка, а на финала бе категоричен срещу представителя на Гърция с нокдаун. 

Бронз за България също при мъжете донесе Калоян Бинев в кат. до 63кг., след изключително силна игра. Той игра в по-горна категория, а не в неговата до 58 кг. По пътя към медала Бинев стартира с победа срещу хърватин, а във втората битка имаше за съперник италианецът Симон Крезцен, който е многократен медалист от европейски и световни първенства. След това Бинев взе много важна победа срещу руснака Руслан Алиев , който е сребърен медалист от световното първенство през 2016г. Последва много тежка среща с иранеца Амирхюсеин, като битката може да се определи като финал преди финала, тъй като иранецът в последствие взе златния медал.  

В първия ден други наши двама състезатели взеха златни медали. Световният шампион за кадети Александър Джорджев бе безпощаден в кат. до 57 кг., където в първата среща отстрани без проблем представител на Гърция, във втората победи с огромна разлика 34 на 19 руснака Рамазанов, който е световен шампион на по-ниската категория. В битката за медал Джорджев се изправи срещу представител на домакините от Сърбия, но въпреки подкрепата на публика и съдии, българина се класира за финала, където се наложи над друг сърбин с 27 на 6.

Също със злато от "Сърбия Оупън" 2017 се завръща младата надежда на ТК "Таекуондо фитнес" Георги Тасков. Той премина последователно през сърбин и грък, за да победи на финала италианец, и да вземе златния медал в кат. кадети до 33 кг.

Сребърен мадал спечели Радина Борисова в кат. до 55кг, а бронзови медали спечелиха Денис Димитров от ТК"Херея" в кат. при кадети до 45 кг., Александра Георгиева от ТК"Гладиатор" в кат. до 37 кг., Мари Илиева от ТК"Таекуондо фитнес" в кат. до 59 кг.,Мариела Миланова от ТК "Гладиатор".

„Дойдохме, видяхме и не спряхме да побеждаваме. Нашите състезатели пребориха представители на едни от най-силните държави в световното таекуондо и доказаха, че българските успехи, световните ни и европейски титли нямат нищо общо със случайността. Вярвам, че ще продължавме да вървим все по-нагоре в развитието на таекуондо  и ще се представим отлично и на Европейското първенство за олимпийски категории, което предстои през декември в България“, коментира председателят на БФТ и вицепрезидент на Световно таекуондо – Европа – Слави Бинев, който също беше в Сърбия със националния ни отбор.