Кубрат Пулев не планира да се разделя със “Зауерланд”, но се надява в бъдеще да работи по-добре с германския промоутър. Претендентът за световната титла влезе в конфликт с мениджърите си, след като се разбра, че ще има само два месеца за подготовка за мача със световния шампион Антъни Джошуа. Двубоят в Кардиф се провали заради контузия на Пулев.

“Колкото и да не се разбираме със “Зауерланд”, аз съм им длъжник. Пътят ми до тук го дължа на тях. Отношенията между един боксьор и мениджъра му невинаги са идеални, така е и при мен. Понякога има търкания, но аз затова им казвам да бъдем в по-добър контакт през цялото време, за да можем да се развиваме както аз, така и те. Когато аз вървя нагоре, това се отнася и за тях”, заяви Кобрата на пресконференция в София.

“Мениджърите мислят само за пари и за тях ние боксьорите сме начин за изкарване на тези пари. Но, за да става това, боксьорът трябва да върви напред, да мачка. Но това не зависи само от самия боксьор, но и от екипа му. Не трябва да се оставяме да бъдем използвани. Два месеца и хайде да играем - не става така! Това, че съм от България, не означава, че съм на два дни. Обичам когато правя нещо, да го правя като хората", продължи Пулев.

"Досега нещата между мен и “Заурланд” куцаха и това си личи. Имам договор с тях до края на 2018 година и казах на Кале, че е хубаво да работим като партньори. Моят глас също е важен, защото не съм далеч от нещата”, добави Кобрата. 
ТОДОР ПОЛИМЕНОВ/БЛИЦ СПОРТ