Професионалната боксьорка Памела Треан скочи на съдиите от мача за титлата на България в категория "петел" (53,5 кг) срещу Иванка Иванова - Лъвицата. Двете направиха зрелищно шоу на галавечерта във Велико Търново. След 10 рунда Лъвицата спечели с 2:1 съдийски гласа.

"През цялото време бях сигурна, че побеждавам", коментира Памела Треан. "Исках да играя възможно най-дълго. Първи и втори рунд ги давам на Иванка, но нищо повече. След четвъртия рунд тя не направи абсолютно нищо. Мисля, че мачът е нагласен. Ако съдиите са професионалисти, не трябва по никакъв начин да се влияят. Трябваше да са обективни. Жалко е, защото ограбиха бокса и нашия труд. Бях сигурна, че я бия убедително. Ако имах колебание, че тя води, щях да я натисна", обясни още Памела.

Тя смята, че Иванка Иванова е имала все повече проблеми с течение на мача.

Това беше първо поражение за софиянката, която живее в Швейцария. Памела има 9 победи (5 с нокаут).

"Нямам нищо против нея. Изигра си мача. Не е интересна. Не бих се била в реванш с нея. По-скоро бих играла с по-добра боксьорка, за да наваксам с рейтинга. Имах планиран мач за евопейска титла. Сега ще видя как ще се отрази тази загуба. Много исках да се бия в България. Беше важно за мен. Желанието ми беше и да тренирам тук. Направих хубав лагер с Борислав Бояджиев. Разочарована съм и заради него, човекът вложи усилия. Ако бях загубила честно, щях да стисна ръката на Иванка и да й кажа - евала. Чувствам се ощетена. Това е пример как се нагласят нещата без да се мисли за дългосрочна перспектива. Иванка няма да стигне никъде", добави Памела Треан.

Боксовият мач във Велико Търново не беше изцяло негативен за нея. Памела беше изненадана с предложение за брак от нейния треньор Самир Хотич.

"Изненадах се. Не го очаквах. Дори не знам как да опиша нещо подобно", обясни боксьорката.

"Беше романтично. В началото не можех да повярвам, стоях втрещена. Когато видях музиката и пеенето, започнах да се досещам, че нещо ще се случи. В този момент осъзнах кои са по-важните неща. Беше много оригинален и личен жест", добави Памела.