Мани Пакиао продължава да се готви за боксовия „мач на века” срещу Флойд Мейуедър в Лас Вегас тази неделя от 06:00 часа българско време с помощта на своя Джак ръсел териер на име Пакман. Такъв е и прякорът на 36-годишният филипинския боксьор, който винаги ще си спомня за своето любимо куче от детството му, дало началото на кариерата му. За особената връзка между Пакиао и кучетата разказва неговият треньор Фреди Роуч. 55-годишният специалист разкрива, че Пакиао е напуснал дома си на 12-годишна възраст, след като е видял как собственият му баща е изял любимото му куче.

„Мани видял как неговият баща ядял неговото куче и затова избягал от дома си и станал боксьор. Две години е живял на улицата, като е купувал понички от магазините и ги е продавал с пет процента по-скъпи, за да може да оцелява. Живял е в кашони и абсолютно сам се е превърнал в това, което е сега, станал е професионален състезател на 14 години и вижте къде е сега”, споделя треньорът Фреди Роуч пред „Сън”.

„Във Филипините се живее трудно, страната е много бедна, няма здравна система, а ако нямаш работа правиш всичко възможно, за да оцелееш", допълва разказа си Роуч.

Големият мач между Пакиао и Мейуедър в Лас Вегас ще донесе общо на двамата над 300 милиона паунда. От тази сума за Мейуедър ще бъдат 60%, а за Пакиао останалите 40%. До този момент от кариерата си Пакиао има 64 мача, допускайки в тях 5 поражения и 2 равенства, докато Мейуедър има 47 победи от 47 срещи на ринга. 38-годишният американец е ставал световен шампион 11 пъти в пет различни категории.