Даниел Асенов е европейски шампион за шести пореден път! БГ Тайсъна завоюва златото в категория до 52 килограма на първенството за мъже и жени до 22 години във Валдикавказ (Русия). На финала боецът ни победи категорично с 5-0 англичанина Киърън Макдоналд.

Мачът мина изцяло под диктовката на Даниел Асенов. Още в самото начало той вкара боя в близка дистанция, като по този начин елиминира ръстовото предимство на съперника си. С умели ескиважи Тайсъна избягваше ударите на англичанина и нанасяше силни крошета в тялото му. Така в края съдиите бяха единодушни и дадоха титлата на българския национал.

Братът на Даниел Асенов – Боян, спечели сребърния медал в категория до 56 килограма. На финала той загуби от представителя на домакините Сегрей Ярулин с 0-5. Боят бе доста оспорван, като руснакът имаше лек превес над нашия и в трите рунда.

Така България спечели пълен комплект медали на това европейско първенство. Освен златото на Даниел Асенов и среброто на Боян, с бронз се окичи Еми-Мари Тодорова в категория до 48 килограма.