Кубрат Пулев не само ще загуби сериозна сума и други дивиденти от проваления мач с Антъни Джошуа заради контузията, а и понася още един тежък удар. Боксовият мениджър Еди Хърн направи поредно изявление, като този път съобщи, че Кобрата автоматично ще загуби и мястото си на задължителен претендент за световната титла.

Припомняме, че късно снощи се разбра неприятната новина за контузията на Пулев, който отпадна за битката с Джошуа на 28 октомври и беше заменен от Карлос Такам

"С този огромен залог и възрастта на Пулев, той вероятно трябваше да тренира по-леко и да не участва в спаринги преди мача с Джошуа", коментира boxingnews24.com.

"Загуби задължителната си позиция на претендент. Загуби невероятен шанс да получи много пари. В следващ мач ще вземе 7-8 пъти от това, което сега можеше да прибере", каза Еди Хърн.

Кубрат Пулев се бори три години за шанса да бъде претендент за световната титла от страна на IBF. "Сега IBF ще направи нов ранкинг, може би ще дадат един последен шанс на Пулев, финална елиминация. Все пак е задължителна защита", допълни Хърн.