Голямата ММА звезда Хабиб Нурмагомедов избухна сериозно и заплаши да напусне федерацията UFC, ако неговият сънародник и съотборник Зубайра Тухугов получи наказание след случилото се на галавечерта в Лас Вегас. Боецът от Дагестан защити титлата си с успех над ирландеца Конър Макгрегър и преди броени часове получи шампионския си пояс в лека категория. Веднага след въпросния мач се стигна до скандали край клетката, след като шампионът прескочи мрежата и стартира меле с щаба на Макгрегър. В същото време хора от неговия екип нахлуха в клетката и нападнаха ирландеца, а най-деен бе Тухугов.

„Искам да се обърна към UFC. Защо не уволнихте никого, когато техният тим атакува автобуса и нарани няколко души? Те можеха да убият някого там. Защо никой не каза нищо, когато той обиждаше моята родина, родното ми място, религията, нацията, семейството? Защо трябва да наказвате само моя отбор, когато и двата екипа се биха? Ако кажете, че аз съм започнал всичко, тогава няма да се съглася. Просто довърших това, което той започна. Във всеки случай накажете мен, Зубайра няма нищо общо“, написа Нурмагомедов в „Инстаграм“.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Ако считате, че ще си мълча, тогава сте сбъркали. Отменихте мача на Зубайра и искате да го махнете само защото е ударил Конър. Но не забравяйте, че Конър бе човекът, който удари ПЪРВИ моя брат. Само изгледайте видеото. Ако решите да го уволните, знайте, че така ще загубите и мен. Никога няма да се откажем от нашите братя в Русия и ще стигна до края заради моя брат. Ако все така останете с намерение да го уволните, не забравяйте да ми пратите и моя прекратен договор, иначе просто сам ще го скъсам. И още едно нещо: можете да задържите парите ми, които все още бавите. Твърде сте заети с това, надявам се да не ви приседнат. Ние защитихме нашата чест и това е най-важното. Готови сме да стигнем до края”, допълва руският боец.