Кубрат Пулев може да се боксира за световна титла още в началото на следващата година! Това разкир президентът на „Hitz Boxing” Боби Хиц, който води преговори със „Зауерланд“ за мач между пуерториканеца Фрес Окендо и Кобрата за световната титла на WBA.

Организацията има две световни титли в тежка категория - тази за „супер шампион”, която е притежание на Антъни Джошуа, както и тази за „световен шампион”, която е и вакантната към момента.

"Аз и моят партньор в това начинание Рой Джоунс-младши сме водили преговори с промоутърите на Кубрат Пулев – „Зауерланд“, за организирането на среща между Пулев и Окендо, която да бъде за редовната титла на WBA в Чикаго някъде в началото на следващата година. В Чикаго има голямо население на пуерториканци и българи и има смисъл тази битка да се направи там", заяви Фитз.

44-годишният Окендо се би за въпросната титла през 2014 година и загуби от Руслан Чагаев. Последва обаче спечелено дело от страна на пуерториканецът за реванш. Той обаче не се състоя, тъй като узбекистанецът се отказа от бокса. От WBA назначиха мач между Окендо и Шанън Бригс. Съперникът обаче дава положителна допинг проба и срещата пропада. Така титлата остава вакантна, а Окендо очаква съперник за пояса.

"Вчера получих обаждане от Крис Майер, който работи за Зауерланд. Той ми каза, че Пулев е заинтересован да се бие с Окендо, след като се възстанови от контузията, която му попречи да се бие с Джошуа", заяви Джон Уърт, който е главен изпълнителен директор на "Square Ring Promotions".

"Крис ми каза, че Пулев ще бъде напълно възстановен след няколко седмици и че можем да направим битка или в САЩ, или в България в началото на следващата година. Бихме искали да направим битката тук  - в САЩ. Нашият екип този уикенд заминава за Колумбия, където ще се проведе годишната конвенция на Световния боксов съвет (WBA). Ще поискаме от тях да одобрят тази битка, защото класираните пред Пулев боксьори в класацията не са на разположение. Устинов и Чар ще се бия помежду си, а Бригс е наказан", добави Уърт.

Фрес Окендо има 45 двубоя на професионалния ринг. От тях е спечелил 37 (24 с нокаут) и е допуснал 8 загуби. Известен е с прякорите „Бързия Фрес“ и „Големият О“.