Дилиан Уайт нанесе първата загуба в кариерата на Оскар Руис след единодушно съдийско решение в Лондон. Така 31-годишният британец вече е официален претендент за световната титла във версия WBC, след като в продължение на 600 дни беше основен фаворит за участие в такъв мач.

Уайт се наложи със 115:112, 115:112 и 116:111 в съдийските карти, след като по време на мача успя да се възстанови от един нокдаун. С успеха си британският боксьор вече е носител на вакантната до момента временна титла на WBC.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Промоутърът Еди Хърн беше категоричен, че Дилиан Уайт ще получи своя шанс за битка за титлата през следващата година. Той ще се изправи срещу победителя от реванша между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, но преди това американецът трябва да спечели срещу Луис Ортис на 9 ноември.

Думите на Хърн са неприятна новина за Кубрат Пулев, който продължава да чака своя мач за световната титла. В понеделник вечерта българинът трябва да научи дали Калифорнийската боксова комисия ще му възстанови лиценза за провеждане на мачове на територията на САЩ, който му беше временно отнет заради скандала с Джени Суши.

Това е 26-а победа на Дилиън Уайт на професионалния ринг, където той има 18 успеха с нокаут и една загуба. За Оскар Ривас това е първа загуба при професионалистите. Колумбиецът има 26 победи (18 с нокаут).