Над 240 състезателки от повече от 30 страни ще участват на Европейското първенство по бокс за момичета до 16 години и за девойки до 18 години в София от 3 до 9 юли. "Очертава се много силно първенство. В София ще дойдат 36 медалистки от последния Европейски шампионат в двете възрасти, осем от които са шампионки. Освен това има е две световни шампионки", коментира генералният секретар на БФБокс Светослав Сапунджиев. България ще бъде представена от общо 14 боксьорки - 6 при 16-годишните и 8 при 18-годишните.

"От 5 юни сме на лагер. Проведохме добра подготовка. Доволен съм от свършената работа. Снощи имахме и първи спаринг с момичетата от френския национален отбор. Нашите състезателки се справиха добре. В сряда и в петък ще имаме по още един спаринг, а в понеделник започват мачовете", заяви старши треньорът на националния отбор Петър Лесов.

"Надяваме се на добро представяне. Разчитаме на медали на 5-6 момичета. Имаме 7-8 състезателки от по-малките, които дебютират на голямо първенство и за първи път ще участват в международни мачове. При тях със сигурност ще има повече напрежение, макар че мисля, че всички са добре подготвени", каза още той. След шампионата Лесов ще разпусне отбора и през септември ще събере девойките до 18 години на нов подготвителен лагер преди Световното първенство за тази възрастова група в Индия през ноември.