Флоийд Мейуедър скоро може да загуби огромното си богатство, ако слезе от ринга и спре да печели милиони. За това намекна баща му Флойд Мейуедър - старши, който говори за навиците на сина си.
 
Претендентът за световната титла в полусредна категория е известен с харчовете си за коли, бижута и всякакви други признаци за висок стандарт.
 
Именно заради това баща му изрази безпокойство, че огромното имение, десетките коли и частния самолет може да бъдат загубени въпреки 150 милиона долара, който ще получи Мейуедър - младши от боя с Мани Пакиао (2 май в Лас Вегас).
 
"100-200 милиона са много пари, но ако знаеш какво да правиш с тях. Повечето известни спортисти слизат от сцената и свършват без пукнат долар в джоба. Защо ли? Защото начинът им на живот предполага да печелят много. Когато това спре, губиш всичко. Когато имаш много пари, е трудно да ги контролираш", заяви Мейуедър - старши.
 
Синът му вече говори по темата и обяви, че е вложил в правилния бизнес и правилните хора, настоявайки, че бъдещето му е в добри ръце.