Флойд Мейуедър победи Конър Макгрегър в очакваната с огромен интерес битка, провела се в Лас Вегас. Американската легенда изнесе боксова лекция на устатия ирландец, който не спря да сипе закани към Непобедения в навечерието на двубоя. На ринга обаче пролича класата на Мейуедър, особено след седмия рунд, а в десетия звездата от смесените бойни спортове (ММА) Конър Макгрегър вече беше видимо разлюлян. Тогава съдията отсъди технически нокаут и Флойд вдигна победоносно ръце, триумфирайки в битката за милиони долари.

Мачът беше 12-рундов в категория суперполусредна (69,850 кг). За Мейуедър това е 50-та победа в 50-ия му двубой в бляскавата му кариера, като той успя да счупи рекорда на легендата Роки Марчиано от 49 победи в 49 срещи на професионалния ринг. 

Припомняме, че българинът Серафим Тодоров е последният бокьор, победил американеца - на полуфинал на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година.

Публиката в "Т-Мобайл Арена" в Лас Вегас получи зрелището, за което заплати прескъпо. В началото Мейуедър и Макгрегър по-скоро се проучваха, като ирландецът имаше на няколко пъти възможност да застраши съперника, но американецът с повратливи движения избегваше тежки удари. При започването на втория рунд Мейуедър с десен прав нацели Макгрегър право в лицето, след което двамата отново започнаха да се дебнат в средата на ринга. Американецът все пак вкара няколко чисти попадения.

В третия рунд ММА-боецът Макгрегър получи второ предупреждение да не удря Мейуедър по тила. Въпреки че двамата често влизаха в клинчове, Конър закачи Мейуедър с десен прав, но после стана жертва на същия удар. 

Американецът започна да налага техничните си комбинации в четвъртия рунд, когато за първи път в мача пое подчертано инициативата. Десните му прави и крошета сварваха неподготвен Макгрегър. 

Петата част започна доста нечисто с клинчове, навеждания на главата от страна на Мейуедър и удари в тила на ирландеца. Впоследствие 40-годишният американец направи няколко точни попадения, за да отчете леко предимство. Ляво и дясно кроше в главата на Конър затвърдиха превъзходството на Флойд. И в шестия рунд Макгрегър понесе тежки удари, но успя все пак да демонстрира присъствие на духа и да се изплези на Мейуедър. 

В началото на седмия ирландецът пробва крошета, които бяха спирани от класния му противник. След това два тежки десни прави накараха Конър да отстъпва назад, а поредното дясно кроше от последвала серия го разтърси видимо и той бе предимно със свален гард. В крайна сметка Мейуедър отново добави рунд на сметката си след отправените чисти попадения.

В осмия Макгрегър все по-често се нуждаеше от клинчове за почивка. Американецът контролираше двубоя, но не чак толкова категорично, каквито бяха очакванията на боксовите специалисти. След като вече Макгрегър едва се държеше на краката си, Флойд засили още повече атаката си. В десетия рунд Майуедър го засипа с безпощадни крошета и комбинации, които продължиха да го клатят. Наложи се на два пъти въжетата да спасяват Макгрегър, който не издържа до края и съдията наложи победа с технически нокаут на Флойд Мейуедър, който е 15-кратен световен шампион в пет различни категории в продължение на 21-годишната си професионална кариера.