Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко не е сред кандидатите за „уайлд кард“ за реванш срещу актуалния носител на поясите в няколко различни версии Антъни Джошуа. Това разкри мениджърът на 47-годишния украинец Бернд Бьонте.

„Не, не е възможно“, категоричен бе Бьонте на въпрос дали Кличко се готви за сензационно завръщане на ринга, след като през август обяви края на кариерата си. Въпреки това той бе спряган от различни източници за възможен следващ изненадващ съперник на Джошуа заедно с Дионтей Уайлдър, Дилиан Уайт и Джарел Милър.

По програма Джошуа трябва да се боксира на 13 април, но все още не е ясен съперникът му за тази дата на „Уембли“.

„Не мога да ви кажа кой ще бъде следващият съперник на Антъни. Това зависи от много неща. Може да бъде един или друг, а защо да не бъде съперник, който ще получи „уайлдкард“. Може да бъде, а може и да не е“, коментира промоутърът на британеца Еди Хърн за евентуалния следващ противник на световния шампион на WBO, WBA и IBF.

Американецът Дионтей Уайлдър ще се изправи срещу Тайсън Фюри на 1 декември, а на 22 декември Дилиан Уайт ще се боксира срещу Дерек Чисора. Други спрягани имена за съперник на Джошуа са Олександр Усик и Андре Уорд.