Кубрат Пулев може много скоро да осъществи мечтата си и да излезе срещу Антъни Джошуа в мач за световната титла. Британецът е притежател на коланите на IBF, WBA и WBO, а българинът е претендент за първия. 

Джошуа ще се изправи срещу Анди Руис в Ню Йорк на 1 юни, но след това трябва да защитава титлите си, ако не се изправи срещу Дионтей Уайлдър в обединителен двубой. В случай, че тази среща не бъде договорена, то идва ред на Пулев и Олександър Усик, който пък е претендент за трофея на WBO.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Джошуа трябва да се погрижи за всичките си задължителни защити. Има Усик като задължителен претендент. Има Пулев като задължителен претендент. Това са добри мачове, но не са Уайлдър. Ако Уайлдър не иска да се бие, тогава ще трябва Антъни да се погрижи за задължителните защити", обясни мениджърът Еди Хърн.

"Той искаше и мач с Ортис, но ако се бие с Уайлдър, тогава е малко вероятно. Говори се, че Дионтей иска мачове с Ортис и Ковнацки. Но защо би го направил? Защо ще искаш реванш с Луис Ортис, когато може да се биеш с Антъни Джошуа за три пъти повече пари?", допълва Хърн.