Голяма звезда на UFC Конър Макгрегър направи анализ на загубата си от Хабиб Нурмагомедов. Двамата сътвориха битката на века в ММА, а ирландецът претърпя поражение в четвърти рунд. Макгрегър най-после реши да направи пълен анализ на двубоя и описа всеки един ред в своя Инстаграм.

"Мнението ми за последната ми битка: 
1-ви рунд
Вярвам, че от гледна точка на спорта Хабиб го спечели. Беше върху мен до оградата и нямаше никакво предимство или нанесени щети, но беше върху мен. От гледна точка на боевете първият рунд е за мен. Моите удари намериха целта. Ляв прав още в началото, а след това и коляно в главата. Лактите ми също попадаха в целта, а той просто ме държеше за крака до мрежата през целия рунд.

2-ри рунд
Той бягаше из клетката преди да бъде благословен с тази дясна ръка, която промени курса на битката и на рунда. Това си беше добър удар. Веднага след ударa, аз опитах да стана и да влезем в размени на удари, но той искаше да премести битката на земя, за да избегне размените. Това е спортът и това беше умен ход, който доведе до доминиращ рунд, така че няма проблем. Добре изиграно. Дори и да бяхме в стойка след този удар и да уважа малко повече играта му в стойка, този десен удар никога повече нямаше да се случи. Не уважих играта му в стойка въобще в моята подготовка за битката. Не съм тренирал никакви специфички спаринги в стойка. Тренирах само как се атакуват борци и граплъри и това никога повече няма да се случи.

Също мога да кажа, че не уважих моя атакуващ граплинг и заложих повече на защита. Уроци: Не слушай никого освен себе си за набора ти от умения. Ти си господар на своята собствена вселена. Аз съм господар на това и трябва да слушам собствените си съвети.

3-ти рунд
След най-лошия рунд в кариерата ми - успях да се завърна и да спечеля този рунд. Продължих да атакувам и да влизам в размени.

4-ти рунд
Умението ми да се възстановя не беше такова, каквото трябваше да бъде. Вината си е моя. Въпреки това успях да спечеля първите 4 размени на удари. Той потърси събаряне и аз завърших в лоша позиция. Работих за да си спечеля по-добра позиция и го направих, като бях с гръб към мрежата. Това беше стабилна позиция. Тук обаче направих грешка и си дадох гърба, а след това бях победен напълно честно. Какво мога да кажа?

Битката беше страхотна и за мен беше удоволствие. Ще си върна увереността и ще бъда напълно подготвен. Ако не е реванш, то тогава няма проблем. Готов съм да се бия със следващия на опашката. Винаги съм аз! Ще се видим скоро, мои фенове, обичам ви всички!", написа Макгрегър.