Симеон Щерев няма да работи повече в България. Личният треньор на Станка Златева обясни и защо се е стигнало до освобождаването му след Олимпиадата в Лондон.

“След олимпиадата бях освободен. Мотивът? И аз не можах да разбера какъв е. След освобождаването ми президентът на федерацията обяви, че съм от най-добрите треньори, професионалист съм бил, но всъщност не съм вече в борбата. Трудно ми е да говоря, защото с Вальо Йорданов ме свързва приятелство от много отдавна. Израснали сме заедно, от деца сме приятели. Решението за освобождаването ми е негово. Имахме конфликт след Олимпиадата. Той беше казал всички треньори да си подадат оставките. Аз бях един от тези треньори. И моята реплика беше, че президентът на федерацията първи трябва да си подаде оставката. Защото той ако си тръгне, всички треньори ще напуснат. Когато има неуспех, човекът, който взима решенията, първи трябва да подаде оставка. Той не можа да ми прости за тези думи. Стигна се до конфликт и до моето уволнение. Но това, което направи федерацията и Управителният съвет не е срещу мен, а е срещу българската борба, срещу моите състезатели. Аз се опитах да оправя нещата. Имахме много разговори с Вальо. Исках в името на борбата да си простим и да продължим нататък. Той не можа да ми прости. Каза, че моята работа не става и така всичко приключи", коментира Симеон Щерев в БиТиВи.

"Става въпрос за личен конфликт между мен и Вальо Йорданов. Не искам да намесвам състезателите, които стоят зад мен. Мога да кажа само, че в България повече няма да работя! Много съм огорчен от начина, по който постъпиха не само с мен. Един треньор се изгражда в годините. Заедно с Братан Ценов, Иван Цочев и Стоян Добрев от 10 години се учим да работим. И точно когато се научихме, ни махнаха от борбата. Така се пречи на борбата. Вальо Йорданов е голям спортист. Един от най-изявените ни борци. Но да бъдеш добър ръководител трябва да си малко повече от това. Той трябва да мисли за борбата, а не за личните ни отношения. Дали съм му симпатичен или - не, няма значение. Ние за борбата трябва да сме заедно".

Сега си търся място, където да ме уважават. Има оферти от клубни отбори, има и от национални. От Русия, от Казахстан... Но, все пак, аз трябва да реша къде ще бъде най-добре за мен. Имам няколко месеца да избера", завърши специалистът./БЛИЦ