Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с медалистите от Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години, треньорите на националните отбори и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. Нашите представители спечелиха четири отличия от шампионата в Румъния. Шампиони станаха Даниел Асенов (52 кг) и Мелис Йозунова (69 кг), а с бронзови медали се окичиха Боян Асенов (56 кг) и Еми-Мари Тодорова (48 кг).

Министър Кралев награди с почетни медали на ММС призьорите и треньорите на националните отбори Жоел-Солер Арате (мъже) и Фикрет Ереджебов (жени), както и помощниците им Валентин Поптолев и Веселин Тодоров.

„Поздравявам за доброто представяне нашите боксьори и ръководството на федерацията, която е една от най-успешните български федерации през последните години“, заяви министърът. Той припомни, че боксът и борбата са завоювали най-много медали за България от световни и европейски първенства във всички възрастови групи през 2017 г.

„Започваме и 2018 година ударно с два златни и два бронзови медала. Загубените мачове пък бяха с 2:3 съдийски гласа. Това показва, че имаме изключително силен млад отбор, който е можел да спечели и повече отличия“, заяви Кралев.

Той пожела бъдещи успехи на състезателите и поздрави президента на федерацията Красимир Инински за добрата работа. „Сигурен съм, че на следващите европейски и световни първенства, а и на Олимпиадата, ще имаме поводи за радост. Аз съм горд с младото поколение български боксьори“, добави Кралев.

От името на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази благодарност към министъра за подкрепата при обезпечаването на подготовката на националните отбори и за добрата комуникация с ММС. „Успехите от европейското първенство до 22 години са доказателство, че когато се инвестира в младите спортисти, резултатите не закъсняват. Много е важно да се обръща внимание на подрастващите. Във всяка една възрастова група имаме по едно ядро много ярки таланти. Трябва да ги убедим, че искат и могат да станат големи звезди. Аз вярвам, че догодина ще имаме много по-силен мъжки и женски отбор, за да представяме достойно България“, каза Инински.

По време на срещата с министъра Красимир Инински го уведоми, че през месец юни ще стартира новият проект на федерацията Национална боксова лига, която ще включва гала вечери с участието на най-добрите ни състезатели, разделени в отбори.

През тази година на женския ни национален тим предстоят Световно и Европейско първенство, а мъжете ще участват в мачове от Световните боксови серии.